Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،  در سالروز شهادت یازدهمین مهر سپهر سروری  شهر مقدس قم حال و هوای حزن آلودی به خود گرفته است؛ تمام شهر سیاه پوش و عزادار شهادت امام حسن عسکری (ع) است.

حرم مطهر حضرت معصومه (س) یکپارچه سیاه‌پوش وسوگوار عزای زکی آل محمد است و ارادتمندان برای عرض تسلیت رهسپار بارگاه نورانی بانوی کرامت (س) شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میعادگاه منتظران، مسجد مقدس جمکران هم حال و هوای غریبی به خود گرفته و سوگوار شهادت مظلومانه پدر بزرگوار امام زمان (عج) است.

مراسم عزاداری شهادت امام حسن عسکری (ع) با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و اصل فاصله گذاری اجتماعی در حرم مطهر و دیگر اماکن مقدس در حال برگزاری است و سخنرانان در بیان فضایل امام عسکری سخنرانی می‌کنند.

یازدهمین امام شیعیان امام حسن عسکری (ع) زندگی کوتاه و بسیار سختی داشتند. ایشان تنها ۲۹ سال عمر کردند و در اکثر مواقع تحت نظر بوده اند.

امام حسن عسکری (ع) در روز هشتم ربیع الثانی سال ۲۳۲ هجری قمری در شهر مدینه به دنیا آمده است. پدر بزرگوار ایشان امام هادی (ع) و نام مادرشان بانویی به نام حدیثه بود.

امام حسن عسکری (ع) در سنین کودکی به همراه پدر توسط حاکم وقت به عراق فراخوانده شدند و در شهر سامرا تحت نظر بودند؛ ایشان بیشتر عمر خود را در این شهر به سر بردند و تنها امامی است که نتوانست در طول عمر خود به سفر حج برود.

امام حسن عسکری (ع) در طول زندگی خود ازدواج نکرد و نسل او تنها از طریق کنیزی ادامه پیدا کرد که مادر امام زمان (عج) بود. نام‌های مختلفی را برای این کنیز در کتاب‌های تاریخی ذکر کرده اند که مشهورترین این نام‌ها نرجس است.

در مورد اولاد این امام همام نیز نقل‌های مختلفی وجود دارد. منابع شیعی تنها فرزند ایشان را امام زمان (عج) می‌دانند. برخی منابع علاوه بر این نام دو دختر را هم برای امام عسکری (ع) ذکر کرده اند. بعضی دیگر پسری به نام موسی را هم به ایشان نسبت داده اند و منابع اهل سنت معتقدند که ایشان فرزندی نداشته است.

امام حسن عسکری (ع) بعد از شهادت امام هادی (ع) بنا بر وصیت پدر در سال ۲۵۴ در حالی که تنها ۲۲ سال داشتند به امامت رسیدند. مدت امامت امام یازدهم ۶ سال بوده است.

در طول دوران امامت ایشان سه خلیفه عباسی به روی کار آمدند: معتز عباسی، مهتدی و معتمد.

امام حسن عسکری (ع) در سال ۲۵۵ توسط معتز زندانی شدند، اما معتمد که آغاز خلافتش با قیام‌های شیعیان مواجه شد امام را آزاد کرد، ولی مجددا در سال ۲۶۰ قمری ایشان را به زندان انداخت. امام یک ماه بعد مجددا آزاد شد، اما تحت نظر قرار گرفتند.

تاریخ شهادت امام حسن عسکری (ع) روز جمعه هشتم ربیع الاول سال ۲۶۰ قمری بوده است. ایشان در ۲۹ سالگی به دست معتمد عباسی مسموم شدند و به شهادت رسید؛ امام حسن عسکری (ع) در کنار حرم پدر بزرگوارشان در شهر سامرا به خاک سپرده شده اند.

انتهای پیام/ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حرم حضرت معصومه شهادت امام حسن عسکری امام حسن عسکری شهادت امام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۰۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یازدهمین جشنواره شکوفه‌های بهاری در رامسر برگزار می‌شود

نادر سحرخیز رئیس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان رامسر گفت: یازدهمین جشنواره شکوفه‌های "بهارنارنج" با هدف معرفی و جذب گردشگران در ۲۹ اردیبهشت ماه در پردیس موزه‌ای بنیاد رامسر برگزار می‌شود.

او افزود: هدف از برگزاری این جشنواره، شناساندن بیشتر فواید شکوفه‌های بهار نارنج، شادی‌آفرینی برای مردم بومی و شناخت پتانسیل‌های محلی است.

سحرخیز فراهم سازی شرایط مناسب برای تولید و استفاده از تجربه‌های موفق چشنواره‌های از این دست در نقاط مختلف استان و کشور را از دیگر اهداف این جشنواره برشمرد و گفت: نمایشگاه لوازم قدیمی کشاورزی، صنایع و ماشین‌آلات کشاورزی، تولیدات عمومی دفع آفات، نمایشگاه کتاب نویسندگان رامسر، طراحی و گرافیک دانشجویان و دانش‌آموزان، نمایشگاه عکس، اجرای موسیقی سنتی، سرنانوازی، دهل و نقاره، عرضه و تولید مربا و عرق بهار نارنج، طبخ غذا‌های محلی و شیرینی سنتی تولید شده از بهار نارنج، ارایه صنایع‌دستی رامسر، از جمله برنامه‌هایی است که در یازدهمین چشنواره شکوفه‌های بهاری برنامه‌ریزی شده است.

او افزود:در این مراسم از افراد موفق و فعال در سه حوزه میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تقدیر خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • هفدهمین کاروان زیر سایه خورشید در راه خوزستان
  • حضور کاروان سفیران کریمه اهل بیت(س) در کرمانشاه
  • یازدهمین پیروزی الوحده در لیگ امارات
  • پیام تسلیت آیت الله نورمفیدی در پی شهادت مامور گلستانی فراجا
  • معلمان معمار ساختار فرهنگی جامعه هستند
  • کرمان، زیرسایه خورشید/ اجرای ۵۰۰ برنامه فرهنگی ویژه دهه کرامت در پایتخت مقاومت اسلامی
  • یازدهمین جشنواره شکوفه‌های بهاری در رامسر برگزار می‌شود
  • مدافع سپاهان آماده یازدهمین کلین شیت (عکس)
  • اعلام نتایج آزمون استخدامی دانشگاه فرهنگیان
  • همایش فرهنگی ورزشی کاروان سفیران کریمه در زاهدان برگزار می‌شود